Túrák két lábon, négy lábon és két keréken

Roxy a Világjáró Kutyus kalandozásai

Roxy a Világjáró Kutyus kalandozásai

Megjelent egy cikk 2013-ban a Kisalföld honlapján...

Roxy első médiaszereplése

2016. szeptember 22. - Szórády József

Kivonat a megjelent cikkből, az eredeti írás az alábbi linken most is elérhető:

http://www.kisalfold.hu/gyori_hirek/roxy_a_vilagjaro_kutyus_gyorbol_700_km-t_utaztak_kozosen_a_gazdajaval_bringan_-_videok_fotok/2348877/

Roxy, a világjáró kutyus Győrből: 700 km-t utaztak közösen a gazdájával bringán - videók, fotók

"Az előző kutyánkat sajnos idén januárban el kellett altatnunk. Azokban a szomorú pillanatokban fogadtam meg, hogy a jövőben kizárólag a Győri Állatmenhelyről viszek haza kutyát, s ezzel is igyekszem kicsit segíteni az árva állatokat.

Roxy-t, a keverék szukát meglátni és megszeretni a pillanat műve volt, idén év elején hoztam el a menhelyről, s azóta nevelem" - kezdte portálunknak az aranyos történetet a győri Szórády József.

Roxy a gazdájával épp fúj egyet Esztergomban

"A kutyánk szerencsére megkedvelte a kerékpárra illeszthető, állatszállító kosarat"

"Mindig is szerettem kirándulni és túrázni, négyfős baráti társasággal régóta járjuk a szép hazai tájakat.

Amikor kitaláltam, hogy milyen jó volna Roxy-t is elvinni egy-egy túrára, voltak kétségeim a tervet illetően, de rövid szoktatást követően a kutyánk szerencsére megkedvelte a kerékpárra illeszthető, állatszállító kosarat.

Összesen három pórázzal biztosítom Roxy-t útközben, így nem fenyegeti az a veszély, hogy esetleg kiessen vagy kiugorjon a kosárból, ha lát számára valami izgalmasat" - folytatta a győri fiatalember.
A győri bringások átlépik a baranyai megyehatárt
A cél: átlépni az ezer kilométeres álomhatárt

"Az idei esztendőben összesen több mint 700 kilométert tekertünk közösen, de a célunk az, hogy átlépjük az ezer kilométeres határt. Kirándultunk többek közt a zalai dombokon, míg a leghosszabb utunk a Duna vonalán Komáromból egészen Mohácsig vezetett, s végül innen még Pécsre is elmentünk. 
Ez összesen 506 megtett kilométer volt; a nyolcnapos túra alatt 91 kilométeren át tartott a legmegterhelőbb szakasz.
Jövőre szeretnénk túllépni az országhatárainkon is. Úgy tervezzük, hogy a Tisza vonalán Kassától egészen Szabadkáig tekerünk" - említette meg a következő év legfontosabb kirándulási célpontjait Szórády József.

Közös fotó célba érés után

Tekerni plusz 20 kilóval: "Roxy mosolya mindig túlsegít a holtpontokon" 

Arra a kérdésünkre, hogy mennyire nehéz Roxy-t "cipelni" tekerés közben, Szórády József úgy válaszolt: "a kutyánk valamivel kevesebb, mint 12 kilót nyom, de csomagokkal együtt több mint 20 kilót szállítok a kirándulások során.

Ahogy egyre több kilométer van lábamban, úgy válik egyre küzdelmesebbé a tekerés, de Roxy mosolya mindig túlsegít a holtpontokon."


Roxy gazdájával, Szórády Józseffel a győri Bisinger sétányon

 

A bejegyzés trackback címe:

https://roxykalandok.blog.hu/api/trackback/id/tr5411736513

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása