Túrák két lábon, négy lábon és két keréken

Roxy a Világjáró Kutyus kalandozásai

Roxy a Világjáró Kutyus kalandozásai

Feszegesd a határaidat!

Teljesítménytúrákra készülődőkhöz csatlakoztunk

2017. április 02. - Szórády József

Nem vagyunk teljesítménytúrázók. Szeretünk bámészkodni, néha megpihenni, túra közben enni-inni, de azért haladunk. Nem rohanunk, de a napi 20-25 (esetenként 30) km megtételéhez azért tartani kell a megfelelő ritmust. Vannak azonban a gyalogtúrás csapatnak nagyobb, illetve más kihívásokat kedvelő tagjai is. Ákos és Marci például egy ideje részt vesz különböző teljesítménytúrákon, melyeken több mint 70, vagy akár 100 km-t is megtesznek. Roxyval 2016-ban és idén is csatlakoztunk a felkészülésüket jelentő "begyalogláshoz". Tavaly Tokodtól Koldusszállásig, múlt vasárnap pedig Csókakőtől Szárligetig kísértük Ákost, valamint Bálintot (kollégánk és szintén lelkes túrázó) az Országos Kéktúra Kinizsi 100 és Vérkör elnevezésű teljesítménytúrákkal - legalább részben - átfedést mutató szakaszain. A múlt évben 37 km-t gyalogoltunk együtt a fiúkkal, idén pedig már 50 km-re toltuk ki a felkészülés távját.

Tokod-Koldusszállás:

Roxy sumák nézése a Tokodtól nem messze lévő Hegyes-kő magaslatán: 

02_9.jpg

Közös kép Mogyorósbánya után:

04_9.jpg

Pusztamaróton jól esett a parányi büfében beszerzett sör: 

07_8.jpg

A Gerecse üdülő előtt pár száz méterrel "hibrid" vaddisznókkal találkoztunk, de hála Roxy határozott fellépésének, nem közelítettek hozzánk. 

08_7.jpg

Az egyedi, jelzéshordozó fa Roxy számára árnyékot is szolgáltatott. Vagy az egy nyúl volt???

09_7.jpg

Koldusszálláson elbúcsúztunk a fiúktól, ők Tata felé vették az irányt, mi pedig Tatabányára igyekeztünk a vonat csatlakozáshoz.

11_5.jpg

Az utolsó kilométerek előtt futotta az időnkből egy kis ismerkedésre is:

12_6.jpg

Csókakő-Szárliget:

Roxy mindent szemmel tart a csókakői vár árnyékában:

13_5.jpg

Ismét együtt a fiúkkal:

14_4.jpg

A Géza-pihenőnél megejtettük a szokásos pózolást:

15_4.jpg

Mindszentpusztán magunkhoz vettünk egy kis energiát a további kilométerekhez:

16_4.jpg

A Rockenbauer Pál emlékfa előtt is kötelező volt a fotó:

17_3.jpg

A túra utolsó pár kilométerét félig sötétben, futva kellett megtennünk annak érdekében, hogy a korábban kinézett vonatot elérjük Szárligeten. Hiába, vasárnap este, 50 km gyaloglás után minden perc sokat számít a hazaérkezés vonatkozásában. Néhány perccel a vonat indulása előtt beestünk az állomásra, így vált kerekké a történet. Azaz mégsem egészen...

A teljességet igazából az jelenti, hogy Ákos és Bálint tavaly szintidőn belül teljesítette a Kinizsi 100 elképzelhetetlenül hosszú távját, tegnap pedig Ákos, Bálint és Marci sikeresen vette a Vérkör 77 kilométeres "akadályát". A befutó utáni pillanatokban:

verkor_befuto.jpg

Idén már hárman vágnak neki a Kinizsi 100-asának, de egy kicsit kanyarodjunk vissza a tegnapi teljesítményhez. Gratulálunk Srácok!!!

A bejegyzés trackback címe:

https://roxykalandok.blog.hu/api/trackback/id/tr3212375249

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

lyzX · http://kirandulo.blog.hu 2017.04.03. 20:27:03

Gratula a szép távhoz, a bejegyzés is élvezetes volt, Roxy kutyus sztárfotóival. :)

Szórády József 2017.04.05. 09:21:14

Köszönjük szépen az elismerő szavakat! A táv ellenére élvezetes volt a túra és Roxy még jóval többet is bírna. Ha lenne, aki vele tartana hosszabb távra :-)
süti beállítások módosítása